competentieweegschaal

De nieuwe hulp bij Werving, Selectie en Loopbaanontwikkeling

Heeft uw nieuwe kandidaat de juiste competenties voor de baan? Of wilt u een werknemer de mogelijkheid geven zich sneller te ontwikkelen binnen uw organisatie? Dan kan ik helpen!
Hoe? Met behulp van de Competentie Weegschaal. Deze geeft haarscherp inzicht in de competenties van uw werknemer, zijn of haar natuurlijke krachten en valkuilen ten opzichte van de in de functie gewenste competenties.
Door dit inzicht worden werknemers zich beter bewust van zichzelf binnen de functie. En kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen. Een win-win voor zowel de werknemer als u.

Hoe werkt het?

1. We bepalen samen de competentie prioriteit per functie (keuzemogelijkheid uit 24 competenties)
2. Persoonlijke ACT Meting van de kandidaat of werknemer
3. We vergelijken beide uitkomsten
4. Er komt een Competentie ontwikkelplan. Dat wordt samen met de werknemer opgesteld

Welke voordelen biedt de competentieweging?

Het werken met deze methode geeft de volgende voordelen:
- Ondersteuning bij het opstellen van de juiste competenties per functieprofiel
- Mogelijkheid tot zeer gericht coachen van werknemers op basis van hun gekozen competenties. Met methodieken die bij de individuele werknemer passen.

Wat tenslotte leidt tot:

- Effectievere werknemers en teams
- Gelukkige werknemers in een gezonde organisatie

Wilt u meer weten over werving, selectie en loopbaanontwikkeling? Neem contact met ons op!

Wat is ACT:

De ACT-meting (Analytical Competence Tool) is een online meetinstrument. De ACT-meting bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kies je beelden. Deze worden gekozen op basis van gevoel of beleving. De beelden zijn uitgebreid getest. De beleving van de beelden is voor iedereen anders. Dit komt door je persoonlijke associaties. Door het gebruik van beelden gaat de meting voorbij aan wat jij op cognitief niveau over jezelf denkt. In het tweede gedeelte kies je competenties. Vervolgens wordt online automatisch vergeleken in welke mate deze competenties in lijn zijn met de eerder gekozen beelden. Deze vernieuwende werkwijze is persoonlijk en levert altijd maatwerk op.

E-mail verzonden